8 Mayıs 2022 Pazar

Buruk Buzlu Limonata 🍋🍊🍹 1980'li yılların sır tarifi 📖🍹

Tarifi sır gibi saklanan 1980'lerin buruk buzlu limonatasının yapım videosu🍊🍋🍹 O yıllar limonataya portakal ve zencefil baharatının eklendiğini çok az kişi biliyormuş. Zencefil baharatını her baharatçı satmazmış, sadece İstanbul Tarihi mısır çarşısından alınırmış. 🍊🍋🍹 1980'lerde buruk tadı olan, içinde meyve kabukları bulunan ve bol buzla servis edilen limonata ancak İstanbul'un en lüks pastanelerinde olurmuş. Ev hanımlarının yapacağı bir ikram olarak düşünülmezmiş. Sır limonata tarifine ulaşan yapan hanımlar servis zamanı pek bir gururlanırmış kasım kasım kasılarak ikram ederlermiş. O yılları düşünün, sonra tarifi deneyin büyüklerinize ikram edip şöyle buruk limonatayı yudumlarken 1980'li yılları anmanızı öneririm🤗🍋🍊🍹🙋‍♀️ 🍊🍋🍹 Limonata Malzemeleri; 4 limon 3 portakal 1 mandalina - 1 su bardağı şeker - bir buçuk litre su - 1 çay kaşığı toz zencefil - 2 dal taze nane yaprağı- buz küpleri 🍋🍊🍹 Yapılış notları; limon portakal mandalina kabuğu, meyve suyu ve şeker karıştırılır 2 gün buzdolabında bekletilir mayalandırılır. iyice yoğrulur meyve kabuklarının tadı özü bu yoğurmaya çıkartılır , süzülür taze nane ve toz zencefil eklenir tekrar 2 saat kadar dinlendirilir süzülür soğutulur, buruk limonata servise hazırdır 🍋🍹😋